راه های درمان اضطراب و جدایی در کودکان همراه با چند نکته ساده

راه های درمان اضطراب و جدایی در کودکان

اضطراب جدایی در کودکان از جمله آن دسته از اختلال­‌های رایجی است که در نگاه اول می­‌تواند اهمیت زیادی نداشته باشد. این اضطراب می­‌تواند هم بر کودک و هم بر خانواده او تاثیر بسیار منفی داشته باشد. اگر این اختلال در کودکی رفع نشود، اثرات جبران­ ناپذیری بر شخصیت افراد در بزرگسالی می­‌گذارد. این اختلال که با اصطلاح علمی Separation anxiety disorder شناخته می­‌شود، از جمله رایج­ترین اختلالات در کودکان به شمار می­‌رود. کودک در واقع احساسات منفی از جمله ترس، وحشت و نگرانی در رابطه با جدایی از افرادی که دوستشان دارد را بیش از حد تجربه می­‌کند. این اختلال را می­‌توان نوعی وابستگی شدید عاطفی دانست که در بزرگسالی می­‌تواند منجر به آسیب­های روانی زیادی شود. شروع این اختلال از زمان کودکی است. اگر این اختلال در دوران کودکی درمان نشود، در بزرگسالی می­‌تواند تاثیر بسیار منفی بر زندگی افراد داشته باشد.

لوازم تحریر پینک استور، فیو استور و پانداک بهترین لوازم تحریر تهران می‌باشد. برای خرید محصولات خود می‌توانید به سایت پانداک مراجعه کنید.

شایع­ترین علائم اختلال اضطراب جدایی در کودکان

از جمله مهمترین علائم اختلال اضطراب جدایی در کودکان می­‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس تنهایی شدید در صورت جدایی از والدین
  • احساس نگرانی بیش از حد در صورت تنها ماندن
  • تجربه احساس غیرواقعی در صورت ترک کردن والدین و بروز اتفاق بد برای آنها
  • کابوس­های مداوم
  • پرهیز از خوابیدن بدون مراقب
  • شب­ ادراری­های مداوم
  • احساس ترس شدید از تنها ماندن در خانه و محیط­های دیگر
  • التماس شدید کودک به والدین جهت ترک نکردن او
  • بروز آسیب­های جسمانی مکرر در کودک نظیر: سردرد و شکم­ درد

دلایل اضطراب جدایی در کودکان چیست؟

اختلال اضطراب جدایی در کودکان می­‌تواند به دلایل مختلف ایجاد شود. فاکتورهای مختلفی در ایجاد این نوع اختلال تاثیرگذار هستند که از جمله آنها می­‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

عوامل موروثی

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در ایجاد اختلال اضطراب جدایی در کودکان، عوامل موروثی یا ژنتیکی می‌­باشد. تحقیقات متعددی در این رابطه انجام شده است. اضطراب مزمن والدین یا خویشاوندان نزدیک می‌­تواند نقش مهمی در ایجاد این نوع اختلال در کودک داشته باشد.

تجربیات زندگی

ترومای دوران کودکی از جمله فاکتورهای مهم دیگری است که باید در این رابطه مدنظر گرفته شود. تغییرات استرس ­زا و شرایط زندگی نامساعد می­‌توانند منجر به ایجاد اختلال اضطراب جدایی در کودکان شوند.

 عوامل روانشناختی

شخصیت افراد می‌­تواند از جمله عوامل زمینه‌­ساز جهت ایجاد اختلال اضطراب جدایی در کودکان شود. کودکانی که از لحاظ روانی بیشترین سطح استرس، ترس و نگرانی را تجربه می­‌کنند، در معرض ابتلا به این اختلال قرار می­گیرند.

نحوه تعامل با والدین

نحوه تعامل با والدین از جمله فاکتورهای مهمی است که می­‌تواند منجر به بروز این اختلال در کودکان شود. کودکانی که تعامل نامناسبی با والدین خود دارند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلال اضطراب جدایی قرار می­گیرند.

روش­های تشخیص اختلال اضطراب جدایی در کودکان

در صورت مشاهده هرگونه علائم در رابطه با اختلال اضطراب جدایی در کودک خود، باید حتما او را به نزد یک روانپزشک یا روانشناس کودک ببرید. پزشک در ابتدا، سوابق پزشکی کودک را در رابطه با نشانه­‌های این اختلال مورد بررسی قرار می­دهد. در صورت عدم پیدا شدن نشانه خاص جسمی در رابطه با اختلالات روانی ممکن است پزشک، کودک را به یک روانشناس خبره معرفی نماید. روانشناس کودک با استفاده از آموزه­های تخصصی خود در رابطه با بیماری­های روانی می­تواند جهت تشخیص و رفع مشکل، بهتر تصمیم­گیری نماید. روانشناس با استفاده از ابزارهای خاص ارزیابی و مصاحبه می­تواند نوع اختلال موجود در کودک را شناسایی کند و جهت رفع مشکل اقدامات لازم را انجام دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با روش­های درمان اضطراب کودکان، اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم.

دفتر بولت ژورنال به شما یاد می‌دهد چگونه با قدم‌های کوچک، به سمت اهداف و خواسته‌هاتون در حرکت باشید. تو این دفتر، یاد می‌گیرید چه‌جوری هر روز خود را به صورت عالی و منظم مدیریت کنید تا  از آن بیشترین استفاده و بهره‌وری را داشته باشید. پانداک بهترین فروشگاه لوازم تحریر برای خرید دفتر بولت ژورنال می‌باشد.

روش­های تشخیص اختلال اضطراب جدایی در کودکان

معروف­ترین روش­های درمان

در اکثر موارد، اختلال اضطراب جدایی در کودکان نیاز به درمان ندارد. در برخی از شرایط، حس شدید وابستگی به والدین به حدی در کودک زیاد است که می­‌تواند منجر به بروز مشکلات متعددی شود. امتناع از رفتن به مدرسه، بروز استرس شدید روحی در کودک و… از جمله مشکلات رایجی هستند که می­‌توان به آنها اشاره نمود. یک روانشناس کودک می‌­تواند در شناسایی این اختلال و انتخاب بهترین روش­‌های درمان، نقش مهمی را ایفا نماید. از جمله رایج‌­ترین روش‌­های درمان اضطراب کودکان عبارتند از:

 درمان شناختی-رفتاری

از جمله رایج­ترین روش­های درمان در رابطه با اختلال اضطراب جدایی در کودکان، درمان شناختی-رفتاری می‌­باشد. در این روش، روانشناس سعی می­‌کند از طریق مصاحبه و آزمون­‌های اختلال شخصیت جهت شناسایی دقیق مشکل و درمان آن اقدام نماید. روانشناس با تمرکز بر رفتارهای کودک و شناسایی عوامل تاثیرگذار در تغییر شخصیت او می‌­تواند بهترین تصمیم را جهت درمان بگیرد. در جریان قرار دادن والدین در رابطه با روش­‌های این نوع درمان می‌­تواند منجر به شناخت دلایل ایجاد رفتارهای غیرمتناقض در کودکان شود.

دارو­درمانی

دارو­ درمانی از جمله روش­های دیگری است که در رابطه با درمان اختلال اضطراب جدایی در کودکان مطرح می‌­شود. تجویز دارو از جمله داروهای ضدافسردگی و ضد­اضطراب باید توسط روانپزشک کودکان انجام شود. در برخی از شرایط، وضعیت کودک به حدی حاد است که باید از داروهای ضدافسردگی یا داروهای ضداضطراب جهت درمان استفاده نمود.

تعامل والدین با کودک

در بسیاری از موارد، والدین می‌­توانند راهنمای خوبی برای کودکان جهت ایجاد تغییر در شخصیت او به شمار روند. پدرها و مادرها با نحوه تعامل صحیح با کودک خود می­‌توانند نقش مهمی را جهت بهبود رفتارهای متناقض کودک خود ایفا نمایند. از طرف دیگر والدین با شرکت کردن در جلسات درمانی همراه با کودک خود می­‌توانند از تکنیک­های مهمی که درمانگر در رابطه با درمان استفاده می­‌کند، بهره ببرند.

برای خرید دفتر یادداشت نقطه ای پانداک و تجربه‌ی داشتن یک دفتر زیبا با کیفیت عالی فروشگاه لوازم تحریر پانداک را انتخاب کنید.

چند نکته مهم در رابطه با اختلال اضطراب جدایی در کودکان

والدین بهتر است در رابطه با اختلال اضطراب جدایی در کودکان، چند نکته مهمی که در ادامه به آنها اشاره می­‌شود را بدانند. از جمله این موارد عبارتند از:

  • اگر کودک شما به طور مداوم ترس از تنهایی دارد، به هیچ عنوان او را بدون اطلاع قبلی ترک نکنید. قبل از هر چیز بهتر است که او را بابت تنها گذاشتن در خانه مجاب کنید. در این رابطه بهتر است که یک­سری وظایف خاصی را برای کودک خود در نظر بگیرید تا به هنگام تنهایی، انجام دهد.
  • اگر کودک به طور مداوم به شما می­چسبد و امکان بیرون رفتن مهیا نیست، با صبر و حوصله از او در رابطه با رفتارهای نادرستی که دارد، سوال بپرسید.
  • کودک خود را جهت خوابیدن در اتاق خواب یا تنها ماندن در منزل برای مدت زمان معین، تشویق کنید. این امر باعث می­‌
  • شود تا کودک دلبندتان، وابستگی عاطفی غیر­­متعارفی به شما نداشته باشد.
  • یکی از مهمترین موارد، یاد دادن مهارت­های کنترل استرس و اضطراب به کودک توسط والدین می­‌باشد. شما باید از روش­های مختلف جهت کاهش استرس در کودکان استفاده کنید. این امر می­‌تواند کم کم منجر به افزایش اعتماد به نفس در کودک شود.

چند نکته مهم در رابطه با اختلال اضطراب جدایی در کودکان

کلام آخر

در این مقاله، نکات مهمی در رابطه با اختلال اضطراب جدایی در کودکان، دلایل و روش­های درمان آن را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. اختلال اضطراب جدایی در کودکان شاید یک اختلال رایجی باشد، اما در صورت عدم درمان می­‌تواند منجر به بروز اتفاق­های ناگوار در بزرگسالی شود. یک روانپزشک با روانشناس کودک می­‌تواند نقش مهمی را در درمان بسیاری از اختلالات روانی کودکان ایفا نماید.

گروه طراحی و تولید لوازم تحریر پانداک فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ در زمینه طراحی و تولید نوآورانه و به صرفه‌ی لوازم تحریر آغاز نموده و همواره سعی بر آن داشته است تا با ارائه بهترین کیفیت و خدمات، نقش کوچکی در رشد و تعالی فرهنگ و هنر این مرز و بوم داشته باشد.

جهت پیگیری سفارش و پشتیبانی سایت می‌توانید با شماره 02144742814 از طریق واتساپ و تلگرام در ارتباط باشید.

انبار شماره ۱: تهران، چیتگر، سروستان

انبار شماره ۲: کرج، خیابان شهید بهشتی

دفتر مرکزی: تهران، قائم مقام فراهانی، خیابان اول

شماره تماس جهت خرید عمده:        02144742814

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.